Hoogovensmuseum

Hoogovensmuseum weer open voor bezoek

Het Hoogovensmuseum in Velsen-Noord is vanaf zaterdag 5 juni 2021 weer geopend voor bezoekers, dit na de tijdelijke sluiting in verband met de COVID-19 maatregelen.

Sinds het Hoogovensmuseum in de weekenden is geopend in plaats van doordeweeks, zijn de bezoekersaantallen behoorlijk opgelopen en daarmee is de opening in het weekend een succes te noemen. Het museum heeft dan ook besloten om de wijziging in deze openingstijden voorlopig te blijven hanteren. Door in het weekend geopend te zijn bieden wij een grotere doelgroep de mogelijkheid om het museum te bezoeken, bijvoorbeeld families met kinderen. Het museum laat in een tijdlijn de historie van het staalbedrijf zien. Ook geeft het museum een inkijkje in de productlijn van het staal maken, hier worden alle stappen van het staalproces belicht, van grondstof tot eindproduct. Met zelfs een blik op de toekomst via het HIsarna proces (het bouwen aan een duurzame staalindustrie).

Expositie

Momenteel is in het museum de expositie 70 jaar Breedband. Het is dit jaar 70 jaar geleden dat met steun van het Marshallplan in IJmuiden een complex van walserijen werd gebouwd, die de basis vormden voor het huidige productpakket uit IJmuiden: dun gewalst plaatmateriaal in vele kwaliteiten.

Informatie

Het museum is geopend in de weekenden op zaterdag en zondag van 10.30-16.00 uur. Bezoekers worden ontvangen volgens de geldende Corona-maatregelen. Bijv. aangegeven looproutes en desinfectie middelen zijn aanwezig.

Bezoekers dienen zich van tevoren aan te melden via de website: www.hoogovensmuseum.nl om een dagdeel te reserveren.