Rob d B

Van de voorzitter.

Verkiezing Verantwoordingsorgaan

Een kort woord volstaat dit keer. De verkiezingen voor het Verantwoordingsorgaan (VO) komen er aan. Daarover kunt u in de zojuist verschenen april editie van VOHMNieuws alles lezen.

We hebben weer een prima kandidatenlijst en we hopen als VOHM op tenminste vier zetels maar liever nog zien we de gehele delegatie van gepensioneerden in het VO bestaan uit vertegenwoordigers van de VOHM. Dat betekent dat u allen op onze lijst gaat stemmen. En dat betekent ook dat alle leden van de VOHM hun stem uitbrengen.

Er wordt veel geklaagd over de manier waarop met ons voortreffelijke pensioenstelsel wordt omgesprongen maar klagers die aan de kant blijven staan worden niet gehoord.  De noodzakelijke invloed voor verandering kan alleen tot stand komen als wij maximaal vertegenwoordigd zijn in de organen waar verandering wordt besproken, voorbereid en doorgevoerd.

Soms lijkt het allemaal een ver-van-mijn-bed-show. Ze doen maar wat daar in Den Haag.  Ze stoppen vertegenwoordigers van belangengroeperingen in een zaaltje en laten het daar tot een uitwerking van het pensioenakkoord komen.  Zo is ook het klimaatakkoord uitgewerkt aan klimaattafels met vertegenwoordigers van verschillende belangen, dat leidt niet automatisch tot de beste uitkomsten want die vertegenwoordigers komen op voor hun eigen belang en niet voor het algemeen belang. De uitkomst is vaak de spreekwoordelijke kameel die tot stand kwam nadat een commissie gevraagd is een paard te ontwerpen. Maar we werken nu eenmaal zo in Nederland als je er niet bij zit heb je geen invloed op de uitkomst.

Daarom roep ik al onze leden op te gaan stemmen!

En als je dan toch je stem uitbrengt doe dat dan op de VOHM want voor ons staat uw belang centraal: 
herstel van de indexatieachterstand en behoud van de koopkracht in de toekomst

Rob de Brouwer, maart 2020

Inlogformulier

Lees voor u gaat registreren: Uitleg registreren en inloggen (hiernaast)

Onthoud mij